Hogyan lettem marketinges?

Nagyon szerettétek a személyesebb hangvételű anyagokat, így arra gondoltam jöjjön még egy ilyen. 😊

Elmesélem, hogyan is lett marketinges belőlem, és mit takar az én esetemben a megjelölés.
Ezer évvel ezelőtt, amelynek pontos dátumát fedje balladai homály… turizmus – közgazdász szakon szereztem a diplomám. Hogy miért ott?
Mert majdnem max. pontosként anno ide felvettek felvételi nélkül is, és annyira kiégtem az egyébként méltán híres Révai elitgimis versenyistállóban, hogy nem akartam még egy felvételi megpróbáltatást. Az utazást pedig mindig szerettem, gondoltam: a turizmus jó lesz nekem! 😊

Nade mi történt a fősuli után?

Ehhez képest, a diplomaosztást követően fél évvel már kommunikációs és marketing területen dolgoztam, egy rendkívül nívós szórakoztató komplexum alapító csapatában. Magas labda volt 22 évesen! Formabontó és újonnan nyílt egység lévén gyártottam és egyben valósítottam meg a stratégiákat sorozatban, hisz naponta merültek fel új feladatok, hatékony és gyors megoldásokra volt szükség. Dolgoztam nagyjából 7 napból 6 és felet, éjjelekig. De bírni kellett, fiatal voltam és motivált és imádtam az egészet, a mai napig jó szívvel gondolok vissza ezekre az időkre. Talán itt rögzült bennem a kifogástalan színvonalhoz való feltétlen ragaszkodás. A kedvenc storym azóta is, amikor egy nagyszabású, vacsorával egybekött koncertrendezvény délutánján rosszul léptem, és mint később kiderült eltört a bokám, és utána 6 hétig gipszben voltam. Én iszont aznap este bokaszorítval, fájdalomcsillapítóval (és egy kis pezsgővel a biztos hatás érdekében…sorry, erre nem vagyok büszke, de így történt) letoltam az estét. Mert olyan nincs, hogy a rendező nincs ott a helyszínen!


Nagy kihívás volt, amit úgy néz ki anno egész jól ugrottam meg. Merhogy a Jóisten útjai kifürkészhetetlenek, avagy, ahogy a művelt amerikai mondaná: Karma is a bitch…. 😉 miért mondom ezt?
Egyre másra olyan élmények érnek, hogy egykori kollégák, partnerek, exfőnökök szeretnének velem újra együtt dolgozni. Úgy néz ki pozitív élményeket (is ) hagytam a körülöttem lévőkben. Jelenleg az akkori főnökömmel dolgozunk együtt egy ígéretes, nemzetözi projekt kapcsán. Ugye-ugye…a karma!

Hiszem, hogy megéri odatenni magunkat!

Az élet olyan, hogy nem mindig konfliktusmentes egy-egy elválás, munkafronton sem. Azonban én a befektetett energiában hiszek. Anno ifjú titánként is abban hittem, hogy az a lényeg, amit letettünk az asztalra.
Őszintén hálás vagyok érte, hogy az élet (ha nem is azonnal) – de engem igazol ezen a téren. Megéri jól dolgozni, megéri beletenni az embernek szívét – lelkét egy-egy termékbe, mert az energia megtérül. Sokszor nem is ott, ahol számítunk rá – sőt legtöbbször máshol.

Vegyük az első igazi munkahelyem példáját. Halálra melóztam magam 6 éven át, mégis egy rajtam (és a cégen) kívülálló ok miatt megszűnt az egész szektor, amin a komplett üzemelés alapult. Azt éreztem felesleges erőfeszítés volt az egész, most kezdhetek mindent a nulláról. Ráadásul a lojalitásom végett menet közben pár igen kecsegetető lehetőségről is lemondtam.
Bizonyos értelemben nagy kudarc volt, viszont rákényszerített a változtatásra. E nélkül biztos nem kóstolok bele a közigazgatásba, és nem szerzek kiváló tapasztalatokat a téren. Beleláttam, hogyan is működik a gyakorlatban a kulturális intézményrendszer, mennyi mindenre kell figyelni egy-egy giga rendezvény szervezésekor. Értékes tapasztaltokra és kiváló kollégákra, kapcsolatokra leltem itt.

Ha nem fűt anno az ambíció annyira, maradtam is volna a fenekemen. De fűtött…nem is kicsit! Mentem vissza a versenyszférába marketing vezetőnek (na jó, nem annak, long story short: igen gyorsan az lett belőlem). Egy, már akkor is vezető építőanyaggyártó képviseletében #Leier rengeteg szép projektet valósíthattam meg. Még most is örül a szívem mikor egy-egy régi anyag köszön vissza az aktuális kommunikációban.

És megszületett a PRior…

Önállósodtam. Mindig szeretettem a saját rendszerem szerint dolgozni, és a fő motivációm az alkotás, a működő rendszerek építése, folyamatok optimalizálása. Kreatívnak pedig multis keretek között – jellegéből adódóan – kevésbé lehet lenni.
Ezért jött létre 2016-ban a PRior. Amely minden nehézség és világégés ellenére még mindig létezik, fejlődik, formálódik. Mert nem a nagyobb hal eszi meg a kisebbet, hanem a gyorsabb! Ez Michael Leier Úr egyik kedvelt mondása, és sok mással egyetemben igyekszem is szem előtt tartani. Követem és alakulok a trendekhez, minden körülmények között az innovációra törekszem. Azóta remek szakmai csapat szerveződött körém, akik közül többen az én szárnyaim alatt váltak kiváló, most már önálló szakemberré Magyarországtól Spanyolorszáig. Büszke vagyok rájuk, és örömmel dolgozom velük bármikor Partnerként. @Ráskai Dóri @Lakó Dominik @Tima Szilvi

  • Jelen pillanatban a B2B szektorban szerzett tapasztalataimnak köszönhetően, kiváló ipari cégek mögött állhatok széles körű marketing támogatással.
  • Belevágtunk a reklámfilmek gyártásába, amely szuperszónikus gyorsasággal vált a PRIOR új zászlóshajójává. Ebben kiváló kollégámmal, @Rákász Dániellel állunk közösen a kamera másik oldalán. Jó…van amikor előtte is 🙂
  • A Varsói Egyetemen tanítok online marketiget a hallgatóknak, amit nagyon élvezek, egészen új szerep akatedra másik oldala.
  • Nemzetközi vizekre is evezünk egykori főnökömmel, akivel most már Partnerként állunk egymás mellett. Köszönöm ezúton is neki a bizalmat @Attila Török.
  • Részben digitális nomádként megvalósíthatom az álmom. Olyan környezetben írhatom a cikkeket, tervezhetem a stratégiákat, kezelhetem a social media felületeket és meetingelhetek Partnerekkel, projektmenedzselhetek, ahol az a legtámogatóbb számomra. Budapesttől, Győrőn át Teneriféig, vagy éppen Barcelonáig.

Rajtam keresztül pedig az általam támogatottak is inspirációt nyernek abból a hozzáállásból, amelynek megfelelően én élem az életem, üzletileg is. Eddig úgy néz ki működik 🙂

Konkrétan mivel is foglalkozunk a PRiornál mostanság – merthogy az alapítás óta eltelt időközben 6 év?

• A stratégiai tervezés és marketing továbbra is a legfőbb erősség – ezt csinálom a gyakorlatban én. Rendszerbe szervezem a különböző marketing eszközöket és együtt dolgozom, élek a megrendelő üzletével.
• Marketing és egyben sales rendszereket tervezünk, amelyet igény esetén fel is építünk – ebben segítségemre vannak kiváló specialista kollégáim.
• Tartalmat gyártunk – statikus és mozgóképes formában is – 2020 óta videós produkciók gyártásával is meg tudtok keresni minket.
• Social media felületeket menedzselünk – Facebook, Insta, LinkedIn, Tiktok, Youtube.
• Kommunikálunk, ott és ahogy arra igény mutatkozik – ez a rész az én másik nagy szerelmem, a szövegírás.


Amennyiben a fenti területek bármelyikén tanácsra van szükséged, várlak konzultációra – megtaláljuk a számodra megfelelő megoldást.


Sőt! Igény szerint meg is valósítjuk –de, ha a saját, jól bevált embereiddel dolgoznál, az sem gond – erre való egy független tanácsadó: meglátja a fától ez erdőt, és mutatja az irányt. Ebben tudok én segíteni.

E-mailen, vagy itt a honlapon az üzenet küldés gobra kattintva bármikor elértek. 🙂

MENTOR-PROGRAM

Állítsd pályára vállalkozásodat az online térben, akár egy hét alatt!

Tanulj meg szövegíró nélkül ütős tartalmakat írni

Töltsd le ingyenes Instagram story útmutatónkat.