Generációk harca napjainkban a munkahelyeken

Avagy: Fel vannak készülve a magyar cégek a digitalizációra? Látlelet a magyar cégvezetők lelkiállapotáról és az országban uralkodó mentális terheltségtől.

Forrás: Future talks – Steigervald Krisztián – Krizsó Szilvia

Aktuális blogcikkünkre egy podcast adása inspirált, ahol Krizsó Szilvia beszélgetett Steigervald Krisztián generáció kutatóval, melyet itt meg is hallgathattok itt. A Future Talks business podcast műsorai sok érdekes témát boncolgatnak, érdemes belehallgatni – napjaink változó világában hasznos kapaszkodó és egyben inspiráció lehet, hogy megtaláljuk merre van az előre.

Az emlegetett adás kapcsán sok tipikus viselkedésforma megítélése árnyalódott bennem, mely kapcsán egy másik sokszor tapasztat problémakör is más megvilágítást kapott.

Sokat dolgozom=dolgozunk a kollégákkal azon, hogy az aktuális technikai vívmányokat megfelelően építsük be egy -egy cég működési folyamataiba. Ezekben az első megugrandó kihívás számunkra kevésbé a hogyan, hisz egy-egy automatizáció, vagy kampánycél számunkra marketingesek számára egyértelmű – nade, hogy magyarázzuk el a megrendelőnek miért lesz ez neki jó?

Hisz a végredmény általában több eszköz együttes és megfelelő használatának összjátéka, amelynek hatása időben általában később jelentkezik. A megrendelő pedig -teljesen érthető módon- nem szakember, ezért nem biztos, hogy tisztában van kellő mértékben a működési mechanizmusokkal.

Ezért egy dolog marad: a bizalom. Rendkívül fontos tényező egy ügyfél együttműködésben, amit sokszor, sok helyen elmondtam már. a sales és a marketing kéz a kézben jár, egymástól elválaszthatatlan folyamatok, melyet ajánlott, ha az adott cég vezetője átlát.

Ránk, marketingesekre ez meglehetősen nagy felelősséget és egyben mentális terhet ró – ebben mi, női vállalkozók sokkal inkább „lelkizősek” vagyunk – legalábbis én. Személy szerint a mai napig mélyen érint egy -egy nehéz helyzet, ahol muszáj ex katedra szembesítenem a partnert az esetleges hiányosságokról. Mert szakmailag világos, hol van az a bizonyos kutya elásva…. de ezt ritkán kellemes meghallani.

Ezért határozottan állást foglalok amellett, hogy a vállalkozások, cégek marketingért felelős vezetőinek kötelessége és egyben létszüksége, hogy képezzék magukat olyan területeken is, melynek operatív működtetetését kiszervezik, mert adott esetben nincs rá napi szinten idejük.

Ehhez nyújtanak támogatást átfogó online ismeretanyagaink, mentor programjaink, szakmai konzultációink. Független és támogató partnerként állunk ügyfeleink mellett. A megbízó oldali felelősségvállalás a folyamatokrért azonban elengedhetetlen – akkor is, ha egy Z generációs kolléga “tudja jobban” a rangidős vagy éppen a tulajdonos helyett.

Ha úgy érzed szeretnéd jobban érteni, mi történik a cégedben marketing fronton, jelentkezz be hozzánk mentor programjaink egyikére, vagy személyes konzultációra. A Te oldaladon állunk a fejlődésben 🙂

Telefonon, e-mailen, vagy privát üzenetben is megtaláltok minket.

Megosztás
Megosztás

INGYENES

Csatlakozz zártkörű digitális útkereső csoportunkhoz

Várlak szeretettel zártkörű csoportunkban, ahol együtt építjük a sikert és inspiráljuk egymást!